Farvel statsborgerskab

Statsborgerskab er noget de fleste har, enten i Danmark eller i et andet land. Statsborgerskab er noget størstedelen af mennesker i dag er født med. Hvis ikke man er født med det, er det noget størstedelen af menneskene har mulighed for at søge om at få. Men er der nogensinde nogen, der har overvejet, at der faktisk også er en chance for, at det er noget, man kan miste igen?

Statsborgerskab er noget størstedelen af menneskerne i dag har, hvis ikke i Danmark, så i et andet land.

Der bliver ofte snakket om det at søge om Dansk statsborgerskab, men det er ikke lige så ofte, der bliver snakket om de, som mister deres danske statsborgerskab.

Løsning fra dansk statsborgerskab

I visse tilfælde og under visse betingelser kan de, som har et dansk statsborgerskab, blive løsnet fra det.

Det er dog ikke lige så nemt, som bare at smide sit danske pas ud, at blive løst fra det danske statsborgerskab. Hvis man har bopæl i Danmark, skal det nemlig vurderes, hvorvidt man kan blive løst fra sit danske statsborgerskab eller ej.

Hvis man derimod er fremmed statsborger og har sin faste bopæl i et andet land end Danmark, skal der ingen vurdering til og man er derfor til hver en tid fri til at løsne sig fra det danske statsborgerskab.

Hvis en person som har børn ønsker at løsne sig fra det danske statsborgerskab, bliver personens børn kun medtaget, hvis barnet er under 18 år og barnet er ugift. Derudover skal begge forældre selvfølgelig godkende med-løsningen af det danske statsborgerskab og i de tilfælde, hvor børnene er over 12 år, skal barnet også selv give samtykke til løsningen af statsborgerskabet.

Frakendelse af dansk statsborgerskab

Frakendelse af det danske statsborgerskab er, som det ligger i ordene. Det er en ufrivillig og ønsket frakendelse af statsborgerskabet i modsætning til løsningen af det danske statsborgerskab.

Man kan blive frakendt det danske statsborgerskab ved en dom. Det kunne eksempelvis være, hvis man har løjet eller snydt sig til det danske statsborgerskab eller hvis man dømmes for overtrædelse af nogle specifikke love.

Det danske statsborgerskab er noget man skal passe på, da der er sket tilfælde, hvor mennesker har mistet det af en af ovenstående grunde.