Information omkring statsborgerskab

De fleste ved, hvad et statsborgerskab er. Langt de fleste ved også, hvad der er af muligheder for at få dansk statsborgerskab. Men har de fleste egentligt styr på, hvad det rent praktisk koster og hvor længe ansøgningsprocessen er for at få dansk statsborgerskab?

At få statsborgerskab i Danmark kan være lidt af en jungle. Grundet den store omtalte i både medier og nyheder, har de fleste dog i dag styr på, hvad det danske statsborgerskab er og hvordan man kan få dansk statsborgerskab.

Men de helt praktiske oplysninger angående at få dansk statsborgerskab, er ikke noget der får så meget omtalte i medierne og nyhederne.

Priser for dansk statsborgerskab

For de som ansøger om dansk statsborgerskab, følger et gebyr for ansøgningen med. Dette gebyr er på 3800 danske kroner. De penge skal betales til Udlændinge- og Integrationsministeriet, når man afleverer sin ansøgning.

Får ens ansøgning en afvisning, får man ikke en tilbagebetaling. Det vil altså sige, at når gebyret er betalt, er det ikke nogen penge, man får tilbage igen, lige meget hvad.

Hvis man har bopæl i Danmark, betales gebyret til den pågældende repræsentation, men hvis man har bopæl på Færøerne eller i Grønland, bliver gebyret betalt til politiet.

Behandlingstid for dansk statsborgerskab
Når man sender sin ansøgning om at få dansk statsborgerskab, skal den behandles hele tre gange af Folketinget. Behandlingstiden på dette er normalt to til tre måneder.
Så snart ens ansøgning er godkendt, vil man få tilsendt en erklæring fra Udlændinge- og Integrationsministeriet om, at ens ansøgning er godkendt og man dermed skal deltage i den såkaldte grundlovs ceremoni.
Til grundlovs ceremonien skal erklæringen medbringes, så den kan blive underskrevet af kommunen.
Efterfølgende skal kommunen sende erklæringen tilbage til Udlændinge- og Integrationsministeriet, så de kan registrere, at man har været til ceremonien, at erklæringen er underskrevet og man dermed er blevet dansk statsborger.
Man har efterfølgende mulighed for at få udstedt et dansk pas.

Sådan foregår processen helt praktisk for at kunne få det gyldne danske statsborgerskab.