Kan man få statsborgerskab i Danmark?

Statsborgerskab er efterhånden et kendt ord. At få statsborgerskab i Danmark er efterhånden også en kendt sætning. Diskussionen og kritikken om at få statsborgerskab i Danmark er efterhånden også noget, de fleste kender til. For er det overhovedet muligt at få statsborgerskab i Danmark, eller er kravene for høje?

Diskussionen og kritikken på det danske statsborgerskab, eller rettere sagt det at få dansk statsborgerskab og dermed skulle op til statsborgerskabsprøven, er stor. Den er så stor, da kravene til de som gerne vil have det danske statsborgerskab er utrolig høje.

Hvem kan få dansk statsborgerskab?

Hvem og hvilke personer kan overhovedet få dansk statsborgerskab, når kravene er så høje? Hvem kan leve op til skyhøje krav? Og hvis folketinget vil stramme kravene yderligere. Er der så overhovedet flere, der får dansk statsborgerskab gennem den danske statsborgerskabsprøve?
De danske krav til de, som gerne vil have dansk statsborgerskab, er de absolut mest restriktive i hele Europa.

Ud over Danmark, har Schweiz og Østrig også nogle af de højeste krav til de, som ønsker at blive statsborgere i deres lande. Dog er og bliver Danmark det absolut sværeste land at få statsborgerskab i.

Hvorfor får folk ikke dansk statsborgerskab?

Nogle personer har slet ikke mulighed for at få det danske statsborgerskab. Statsborgerskabsprøve eller ej. Bestået eller ej. De har ikke muligheden for at få det.

Nogle har ikke mulighed for at få det grundet støtte fra det offentlige, bare ærgerligt hvis man er syg eller studerende.

Nogle har ikke mulighed for at få det grundet kriminalitet, noget så simpelt som et uskyldigt bål, der gik galt og brændte lidt ekstra græs. Stadig hærværk, ergo kriminalitet. Bare ærgerligt.

Ser man bort fra selve prøven, skal ansøgere også havde boet i Danmark i mindst ni år, kunne det danske sprog og efterfølgende vente 14,6 måneder på behandling af deres sag.

Så kan man overhovedet blive statsborger i Danmark?