Skal du op til statsborgerskabsprøven?

Vil du gerne have dansk statsborgerskab? Har du været oppe til statsborgerskabsprøven? Står du ligesom en hel del andre og skal indlevere din ansøgning til at få det danske statsborgerskab? Så er du nok i gang med diverse forberedelser. Men har du egentlig styr på, hvad du skal indlevere sammen med ansøgningen?

Vil du gerne have dansk statsborgerskab?
Vil du gerne have dansk statsborgerskab?

Hvert år går en hel del mennesker, for ikke at sige rigtig mange mennesker, op til den danske statsborgerskabsprøve. Det gør de, fordi de gerne vil have dansk statsborgerskab. Måske du er en af de mennesker, der i år har været oppe til den danske statsborgerskabsprøve? Måske du gerne vil have det danske statsborgerskab. Du er sikkert allerede gået godt i gang med diverse forberedelser og du har været til prøven. Men har du egentlig styr på, hvad du skal og hvad du må sende med i ansøgningen?

Vedlægges i ansøgningen

Det er en selvfølge, eller det skal det i hvert fald være – at man selvfølgelig skal udfylde alle felter og spørgsmål, både når man ansøger digitalt, men også når man ansøger i skemaet i papirform.

Derudover skal følgende ting vedlægges ansøgningen: En kopi af dit pas, en kopi af din tidsubegrænsede opholdstilladelse, en kopi af en prøve eller eksamensbevis for at kunne vise dokumentation for danske færdigheder, en kopi af beviset for at have bestået statsborgerskabsprøven.

Hvis du af helbredsmæssige grunde ønsker dispensation fra de krav, der er om danske færdigheder eller lignende, er det en god idé at vedlægge en lægeerklæring eller anden lægelig dokumentation.

Hvis du er under 18 år, eller hvis du ansøger med en biperson, som er under 18 år, skal der vedlægges dokumentation for forældremyndighed.

Bonus information

Et praktisk tip eller måske endda en bonus information til dig som skal ansøge digitalt om at få dansk statsborgerskab: Når du begynder ansøgningsprocessen online, bliver dine oplysninger gemt i op til 30 dage. Du kan altså derfor sagtens begynde ansøgningsprocessen skridt for skridt, hvis du skulle stå i den situation, at du ikke allerede har alle informationerne samlet, eller hvis tiden simpelthen bare ikke er der til at udfylde det hele på en gang.