Dansk statsborgerskab

statsborgerskabStatsborgerskab

Ordet: “statsborgerskab“ er et ord der oftere og oftere reflektere i diverse samtaler, nyheder og medier. Det er et emne der kun bliver mere og mere attraktivt at diskutere. Men hvad ligger bag ordet statsborgerskab og hvad betyder det egentligt?

Statsborgerskab er efterhånden et meget brugt og kendt ord i Danmark og landene der grænser op til Danmark.

Men hvad er statsborgerskab egentlig og hvad betyder det?

Hvad er statsborgerskab?

Statsborgerskab kommer fra ordet statsborgere. Som statsborger har man visse fordele. Med et statsborgerskab kommer en række forskellige rettigheder og forpligtelser under national og internationale lovgivninger og konventioner.
Som statsborger og med statsborgerskab i Danmark er man som person nemlig berettiget og forpligtet i forhold til en stat.
Man har med statsborgerskab ret til valgret og valgbarhed.
Derudover har man med statsborgerskab også rigtigt hjemme i det land man har statsborgerskab i. Det vil sige, at kommer man til skade i et fremmed land, er det land man har statsborgerskab i berettiget til at udøve diplomatisk beskyttelse for en.

Det danske statsborgerskab

I Danmark er det som voksen kun muligt at have et statsborgerskab. Det vil sige, at det ikke er muligt både at have statsborgerskab i Danmark og i et andet land. Cirka halvdelen af alle andre lande tillader at have dobbelt statsborgerskab, det vil sige, at man der gerne må have statsborgerskab i flere lande.

En anden ting der er specielt ved det danske statsborgerskab, er prøven for at få det danske statsborgerskab. Det siges nemlig, at den danske statsborgerskabsprøve er en af de sværeste at bestå.

Dette gør Danmark til et af de sværeste lande at blive dansk statsborger i. Dette er også svaret til de første ledende spørgsmål. Ordet: “statsborgerskab” får nemlig utrolig stor omtale i diverse samtaler, nyheder og medier grundet kampen om at få det store danske statsborgerskab.

_________________________________________________________________

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>